Известие

Collapse
No announcement yet.

Комфорт модул 147

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от Ilko Ivanov Покажи съобщение
    Ne винаги заводските системи са така...
    Първия пример дето се сещам - Ланчиа Федра, Пежо 807 и т.н. на тази платформа.
    Някои Фолксвагени - при тях трябва да задържиш бутона 2сек. и си вдига стъклата догоре.

Иначе на Алфа и аз не съм срещал от този тип.
    Че на Алфите колко им държиш бутона,поне на мойта не и трябва повече от 2-3 сек.

Първоначално публикувано от west421 Покажи съобщение
    Поне при мен не става този номер ,явно моята я няма тази функция.Само сваля но не вдига.
    Колега,както казах вече има доста коли които са с тази функция,всичко опира до това за къде е правена колата според евро директивите

П.С.При 147 има друга процедура за обучение,започваш на затворен прозорец и сваляш и вдига всеки прозорец поотделно по 5 пъти,пробвай трябва да стане,на аз си мисля че ти нямаш нужда от обучение на прозорците,просто така ти е настроен боди компа и я нямаш тази функция за вдигане.Пробвай и друг метод,вкрай ключа в шофьорската ключалка,завърти в посока на заключване и задръж ключа 5-6 сек.
    Last edited by tonov; d.m.y г., 10:56.
    Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
    Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
    Piaggio Liberty 05" 50cc 2T

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

Нека някой колега на когото не му се затварят джамовете да влезне с ФЕС в БОДИ -> НАСТРОЙКИ -> РЕЖИМ НА АЛАРМАТА и да каже кой е - о, 1,2,3,4 или 5
      Но вземете под внимание, че не всички бодита са програмирани с тази функция
      Alfa 156 1.9 JTD 16V M-Jet SW (07.2003)
      156 1.8TS 16V (01.2001)
      147 1.6TS 16V 120hp (11.2001)
      0879369082

Comment

П.С.При 147 има друга процедура за обучение,започваш на затворен прозорец и сваляш и вдига всеки прозорец поотделно по 5 пъти,пробвай трябва да стане,на аз си мисля че ти нямаш нужда от обучение на прозорците,просто така ти е настроен боди компа и я нямаш тази функция за вдигане.Пробвай и друг метод,вкрай ключа в шофьорската ключалка,завърти в посока на заключване и задръж ключа 5-6 сек.

След прочитане с ФЕС се оказа че нямам анти-трап и затова само сваля а не вдига.
        Алфа ромео 159 jtdm 2.4/16v AT
        Алфа ромео 159 jtdm 1.9/ 8v
        Ford Mondeo 2.0/16v Ex.

Comment

И аз явно нямам. Не стана нито със задържане 10 сек. на бутоните, нито по 5 пъти сваляне-вдигане.
          С ключалката не съм пробвал.
          Колата е Distincive изпълнение, 4 ел. стъкла, 2001 от Италия, ако има значение.
          Alfa 147 1.9 JTD 8V 115 hp

Comment

Първоначално публикувано от chandler Покажи съобщение
            И аз явно нямам. Не стана нито със задържане 10 сек. на бутоните, нито по 5 пъти сваляне-вдигане.
            С ключалката не съм пробвал.
            Колата е Distincive изпълнение, 4 ел. стъкла, 2001 от Италия, ако има значение.
            Явно не е до версията ,моята е различна едната ,която не вдига е Progression някакъв, а на малкия е Distinctive и си вдига и си сваля.
            Алфа ромео 159 jtdm 2.4/16v AT
            Алфа ромео 159 jtdm 1.9/ 8v
            Ford Mondeo 2.0/16v Ex.

Comment

Няма вдигане и при мен.
              А това със обучението според мен се отнася за one touch действието на вдигането и спускането.
              AR 145 , 1.6 , 76 kw- ex; GT 1.9 JTD 110 KW
              Posted by Bat Vas:Алфиста трябва да има минимум две коли, ако не иска да ходи с градски транспорт от време на време.
              sigpic

Comment

Като дойдеш на сам ще ти я прекодирам с уреда и ще започне да вдига

Обучението с бутоните е когато тази опция я има, но си е загубило позициите и когато при затваряне на вратата се ти се затваря стъклото до край (при отваряне се сваля малко, а при затваряне уплътнява с вдигане). И по принцип като си загуби позицията спира и да вдига от дистанционното когато е активна функцията.
                Discover us on Facebook page - Maha LPS3000 DynoMachine

Comment

Първоначално публикувано от oem Покажи съобщение
                  Влизаш в колата, контакт, сваляш прозореца и задържиш бутона натиснат за повече от 10 секунди. След това вдигаш до горе и държиш бутона пак повече от 10 секунди. Същото и за другото стъкло. После тествай функцията за автоматично вдигане

И като минаваш от тук да не забравиш да почерпиш
                  кои бутони задържаш,включих на контакт свалих стъклото и задържах бутона за съответното стъкло 15 сек,после го вдигнах и отново задържах,но нестана
                  156 2.4 JTD sportwagon 140hp 2000

Comment

Първоначално публикувано от dimi bs Покажи съобщение
                    кои бутони задържаш,включих на контакт свалих стъклото и задържах бутона за съответното стъкло 15 сек,после го вдигнах и отново задържах,но нестана
                    Еми това е процедурата.
                    Alfa 75- Ex
                    Lancia Lybra 1.8

Comment

или има друг ЧАЛЪМ
                      156 2.4 JTD sportwagon 140hp 2000

Comment

коя година трябва да е поне колата за да може да дига стъклата
                        156 1.9 JTD 105hp

Comment

направи процедурата от шофьорската врата едновременно с двата прозореца .... вдигаш,задържаш и сваляш

п.с. само за моя проблем ако някои ми каже лек ще съм много благодарен - не се вдига при затваряне на вратата за да уплътни
                          Last edited by vladeto_; d.m.y г., 19:16.
                          Alfa Romeo 1.4 TS 146 Junior
                          Alfa 147 1.6 TS Remapped by OEM
                          Alfa Romeo GT 1.8 TS
                          Yamaha R6

Comment

Първоначално публикувано от vladeto_ Покажи съобщение
                            направи процедурата от шофьорската врата едновременно с двата прозореца .... вдигаш,задържаш и сваляш

п.с. само за моя проблем ако някои ми каже лек ще съм много благодарен - не се вдига при затваряне на вратата за да уплътни
                            Откачи акумулатора,закачи го и направи тази процедура,която си описал,ама като задържаш копчето за 10 сек.
                            Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
                            Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
                            Piaggio Liberty 05" 50cc 2T

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

Първоначално публикувано от vladeto_ Покажи съобщение

Тая процедура момчета важи само за ГТ и 147 с тилт сензори на прозорците За такива дето нямат нищо няма да постигнете

Не си завършил обучението правилно

---------- Post added at 09:14 ---------- Previous post was at 09:13 ----------

Първоначално публикувано от Mury Покажи съобщение
                              Откачи акумулатора,закачи го и направи тази процедура,която си описал,ама като задържаш копчето за 10 сек.
                              Няма нужда да се откача акумулатора
                              0888 232 484 - Бобо Extreme Service
                              sigpic
                              Alfa 145 QV Turbo VS Alfa GTV 3.2 24V 04'
                              Alfa 156 05' 1.9 16V M-JET, Fiat Brava 1.9 JTD , Алфа 164 Super, Alfa 147 JTD малкото GTA, Alfa 155 2.0 16v Super

Comment

Да само за Гт и 147 важи не съм обърнал внимание за какво пита колега.

п.с. А моя проблем се получи след направата на новия ключ и ровичкането в бдц-то , всичко съм опитал с акумулатор и с задържане на бутончета и т.н.
                                Alfa Romeo 1.4 TS 146 Junior
                                Alfa 147 1.6 TS Remapped by OEM
                                Alfa Romeo GT 1.8 TS
                                Yamaha R6

Comment

Working...
                                X